Pollakphoto ART

Pollakphoto ART

Lányok a mAI világban

On-line fotókiállítás. Egy digitális utazás a képzelet birodalmában.

2023. december 15. - budapestifotos

adrienn_2.jpgA Lányok a mAI világban című online fotókiállítás egy művészeti projekt, amelyben a valóság, a digitális technológia és a képzelet összetalálkozik. Az on-line fotókiállítás célja, hogy a nézőket egy olyan világba vezesse, ahol valóság és kitalált, mesterséges intelligencia által ihletett elemek ötvöződnek.
Ez egy olyan utazás, ahol a lányok karakterei a MI által ihletett környezetekben találkoznak.

A kitalált helyszínek és az élénk, színpompás vizuális elemek segítségével olyan atmoszférát teremtenek, egyformán valósághű, és teljes mértékben irreális.

A kiállítás nem csupán a vizuális művészet technikáinak bemutatására szolgál, hanem azt is hangsúlyozza, hogyan használhatjuk a mesterséges intelligenciát a kreatív folyamatokban. A MI új lehetőségeket kínál a digitális művészet terén. Az on-line tér kihasználása pedig további dimenzióval bővíti a kiállítás élményét.

noemi_1.jpgMinden egyes kép megtervezett hátteret kapott, amely számítógépes technológiával létrehozott, de mégis mintha valóságos helyeken készültek volna a fotók. A lányok karakterei beleolvadnak ezekbe a kitalált helyszínekbe, mintha egy valódi felvételről lenne szó.

A koncepció alapja, hogy elmosódjanak a valóság és a képzelet határai. A kiállítás a nézők számára olyan érzést kelt, mintha egy párhuzamos világba lépnének, ahol a valóság, a mesterséges intelligencia és a kreativitás ötvöződik.

A kiállított képek olyan helyszíneken mutatják be a lányokat, amelyek a valóságtól teljesen eltérőek is lehetnek. Lehet, hogy egy misztikus erdő mélyén, egy eldugott űrbázison vagy éppen egy hétköznapi kávézóban láthatjuk meg a karaktereket. Ezek a helyszínek nem csupán háttérként szolgálnak, hanem karaktereket és történeteket inspirálnak.

adrienn_1.jpgA kiállítás szépsége nem csupán a helyszínekben rejlik, hanem a fotók elkészítésének technikai kihívásaiban és a digitális utómunka részleteiben is. A lányokat hitelesen kellett beilleszteni a kitalált világokba, de a fények, árnyékok és részletek gondos kiegyensúlyozása is kulcsfontosságú volt a képek megalkotásában.

A kiállítás mélyebb értelmet keres a mesterséges intelligencia alkalmazásában a digitális művészet területén. Hogyan tágíthatjuk ki a kreativitás határait azáltal, hogy bevonjuk a mesterséges intelligenciát az alkotói folyamatokba? Hogyan befolyásolja ez a kapcsolat az alkotások jellegét és az általuk közvetített üzenetet?

A modellek és a fotós összehangolt együttműködése nélkül a kiállítás létrehozása elképzelhetetlen lenne. A folyamat a következő lépéseket foglalja magában:

Háttértervezés: A kitalált helyszínek részletes tervezése és kivitelezése.
Modellfotózás: Modellek fotózása különböző pozíciókban, nézőpontból és érzéseiket kifejezve.
Digitális Utómunka: A fotók manipulációja, a háttér hozzáadása, a fények és árnyékok kiegyensúlyozása.

A kiállítás egyik kulcseleme az, hogy a valóságot és képzeletet ötvözi olyan módon, hogy a nézők számára alig észrevehető legyen a határ. A képek nem csupán számítógéppel kreált fantázia világokat mutatnak be, hanem olyan kidolgozást is igényelnek, hogy a lányok karakterei valóban beleolvadjanak ezekbe a kitalált terekbe.

A fényhasználat, a kompozíció és a színek együttesen alkotnak egy lenyűgöző vizuális élményt.

A "Lányok a mAI világban" kiállítás nem csupán statikus fotókat kínál, hanem az online tér előnyeit kihasználva egy interaktív élményt is nyújt a látogatóknak. Az interaktivitás egy olyan dimenziót ad hozzá a kiállításhoz, amely lehetővé teszi a nézőknek, hogy ne csak passzív szemlélők legyenek, hanem aktív résztvevői is a virtuális művészeti utazásnak.
A nézők bárhonnan, bármikor hozzáférhetnek a képekhez, ami nagyobb rugalmasságot biztosít az élmény megtapasztalásában.

Hogy élték meg a lányok, a modellek a kreatív fotózást?

noemi_3.jpg"A mesterséges intelligencia forradalmi hatással van a világra, éppen ezért rendkívül izgalmas, ahogyan a fotózásban is szerepet kap. Laci AI kiállítási ötlete igazán kreatív, amelynek megvalósítása hatalmas kihívás. Évek óta járok fotózásra, de még sohasem találkoztam hasonlóval. Bámulatos, hogy egy zöld háttérből milyen csodálatos végeredmények születnek. Ez tényleg az a szint, amelynek csak a fantáziánk szabhat határt. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a különleges projektnek." - Szatmári Noémi

adel_1.jpg"Izgalmasan hangzott az a projekt, hogy AI bevonásával álljak modellt. A világ változik, egyik napról a másikra betört az AI a fotózásba is, itthon mégsem lehet még igazán érezni a hatását. Úgy gondolom, hogy ezzel a kiállítással Laci abszolút úttörő Magyarországon.
A kreatív megoldások, hogy milyen pózban legyek, mire tegyem rá a kezem, milyen ruhában legyek, hogy az majd a végső képhez passzoljon. Még azt a részt emelném ki, amikor egyeztettünk a hátterekről és koncepciókról. Itt tényleg csak a képzelet tud határt szabni, és ez olyan jó!" - Adél

adrienn_3.jpg"Lacival mindig élvezet együtt dolgozni, így mikor megláttam a felhívást nem volt kérdés, hogy jelentkezem. Bár a téma kötött, de szabad kezet adhatott az én fantáziámnak is, így szuper volt együtt kidolgozni a részleteket.  Fantasztikus és nagyon érdekes volt a végeredmény létrehozása. Úgy alkotni egy-egy témát, hogy egy zöld háttér állt rendelkezésre, illetve egy monitor. A kész alkotás, minden apró részlet amikor a helyére kerül olyan, mintha egy új világ tárult volna körém. Remélem minden érdeklődőnek ugyanolyan ámulatban lesz része a kiállítás után, mint amit nekem adott ez a közös munka." - Kolozsvári-Nagy Adrienn

brigi_1.jpg"Nagyon különlegesnek találom a kiállítás témáját, számomra ez újdonság. Szerettem volna látni magam különböző hátterekkel, ezért jelentkeztem modellnek. Izgalmasan telt a fotózás, mert bár a hátteret láttam egy képernyőn, mégis kihívás volt magamat abba környezetbe képzelni. Nem tudtam megérinteni a körülöttem lévő tárgyakat és nem éreztem az illatokat, ezért teljes mértékben a fantaziámra kellett hagyatkoznom. Úgy gondolom, hogy a közös munka, közös ötletelés során szuper képek születtek." - Villás Brigitta

anna_1.jpg"Lacival dolgoztunk már együtt korábban, azóta követem a munkásságát. Amikor egy különleges projektről láttam nála felhívást, örömmel jelentkeztem újabb közös alkotás reményében. A téma nagyon izgalmas volt számomra, a mai világban egyre kezd elterjedni a virtuális valóság, de mégis annyira keveset tudunk róla hétköznapi emberként. A felkészülés ebben az esetben picit más volt, mint a fashion, beauty fotózásaim során, hiszen itt nem egy jó pózt kellett kitartani és lencsevégre kapni, hanem kész környezetbe, szituációkba kellett belehelyezkednem. Sikerült hozzám illő témákat választanunk, amikben szívesen fejeztem ki magamat, igyekeztem azt a hangulatot és érzést visszaadni, amit előre elképzeltünk. Köszönöm szépen, hogy részt vehettem egy ilyen nem mindennapi projektben, különleges élmény volt. Remélem, hogy a kiállítás sikerrel fog járni és a látogatóknak is maradandó élményt nyújt." - Pulay Anna



Előre is köszönöm, ha megtekinted az on-line térben a kiállításomat.

Nyitva: 2023.12.15 - 2024.02.15

Pollák László
https://www.pollakphoto.hu/
https://www.portrefotos.hu/

A képek szerzői jogvédelem alatt állnak. Engedély nélküli felhasználásuk jogi következményekkel jár.

A bejegyzés trackback címe:

https://pollakphoto-art.blog.hu/api/trackback/id/tr6418279467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása